dilluns, 26 d’octubre del 2009

SA CALA

El passat dijous i divendres els alumnes de la quarta evolució hem estat al camp d'aprenentatge de Sa Cala de Sant Vicent. Encara que el dijous de matí el temps no ens va acompanyar massa ens ho hem passat molt bé.
Hem aprés a fer pa, hem conegut un poc més el món de les abelles, hem vist una sitja i hem aprés perquè servien, ja sabem que són els nius de bruixa, però sobretot hem passat dos dies junts i ens ho hem passat molt bé aprenent totes aquestes coses.

Aquí teniu les fotos.

27 comentaris:

  1. Anar a La Cala va ser molt divertit,varem fer pa,varem anar al bosc i varem vore un poc sobre les abelles però el que em va agradar més va ser fer pa.
    Els ingredients per fer pa son blat,farina blanca,farina integral,aigua teba lleva sal i oli.
    Les eines per fer pa eren el sedàs,molí i llibrell.Les eines per coure'l eren tiràs,britjo,escombrall,forn,pala,forcall i llenya.
    Per fer pa primer tens que mesclar tots els ingredients,a continuacio fer la massa,després fer la forma i posar-lo dins el forn.
    M'agradt fer pa per que ha set entretingut.
    Mateu

    ResponElimina
  2. M'ha agradat per que he a prest un munt de coses sobre les abelles hi ha tres tipus d´abelles una és l'obrera,abegot i la reina.
    Tambe vam fer pa també em va agradar encara que l'altre vegada que i vamanar en 5 anys tambe em vamfer,per totem va agradar fins l'excursio al bosc.
    Joan Guasch Riera de 4t.

    ResponElimina
  3. Anar a la cala, a set molt divertit, una de les coses que mes m'ha agradat a set fer pa. Tambè quan varem anar a bosc, hi havia un arbre que tenia una enfermetat, teniaa un bony, le deien empelt de bruixa, escupinada de gegant o niu de bruixa. Tambè em va agradar dormir i les abelles. I la ultima cosa que em va agradar va ser jugar.
    Joan Pere Torres Ferrer.

    ResponElimina
  4. Els dies 22 i 23 d'Octubre varem anar a
    la Cala.
    Lo que mes m'ha agradat ha set quan varem fer
    Pa, perque va ser divertit.
    Els iagredients son:Farina, aigua teba,llevat,sal i oli.
    Pau Parejo Gonzalez de 4t.

    ResponElimina
  5. Els dies 22 i 23 varem anar a sacala.El que mes m`ha agradat es fer el pa.Les eines per fer el pason es sedas,el moli i es llibrell.Els ingredients son farina integral,farina blanca o refinada,aigua teba,llevat,sal i oli.Les eines per courel:tiras,britjeo,esconbrall,forn,pala i forcall.
    Oliver

    ResponElimina
  6. Els dies 22 i 23 varem anar a sa cala i varem fe pa,és una de les meves coses preferides perque era molt blaneta per fe sa forma des pa. També m´ha agradat es temps llibres que ntenièm per jugar.
    Les eines per fer el pa són el sedàs,moli i el llibrell.
    oscar

    ResponElimina
  7. Anar a sa cala va ser molt divertit varem fer pa amb farina blanca i farina integral varem deixar-lo 3o4 hores.
    Despres li varem fer la forma i el varem coure 45 minuts.

    Andres

    ResponElimina
  8. Els dies 22 i 23 d´ octubre varem anar a Sa Cala de Sant Vicent i varem fer pa, el que més m´ha agradat va ser fer farina pel pa amb el molí, també pastar-lo.
    Natalia

    ResponElimina
  9. A la cala varem fer moltes coses, el primer dia varem fer pa, molt gros. Primer varem varem posar farina blanca i farina integral després tenia que posar aigua, la mitat que la farina que haviem posat, l'aigua tenia que ser teba,varem posar el llevet, despres´ ho varem tapar amb una tela i ens varem anar a dinar. despres varem fer pans petits i els varem amassar barem utilitsar uns cistellos petits i cada cistello tenia un numero per després per sebre de qui eren els pans al forn del pa. Al forn va tardar tres quarts d'hora XENIA

    ResponElimina
  10. A Sa Cala em vaig divertir molt perque a lo primer vàrem començar a fer pa i vàrem utilitzar:
    farina integral o farinas blanca,aigua teba,llebat,sal,oli,sedas.Quan ja varem fer sa pasta amb tots els ingredients,ens varem repartir un tros de massa a cada escu .Acontinuacio varem fer sa nostra forma en es pa i despres ho varem ficar al forn.
    Gina

    ResponElimina
  11. Els dies 22 i 23 d´octubre varem nar a sa cala abm el bus.I el que mes m´ha agradat va ser el pa per la massa i tambe per el moli.



    Adrian

    ResponElimina
  12. Varem anar a la Cala de campament els dies 22 i
    23 d´octubre de 2009.Varem fer moltes coses i lo que mes em va agradar es fer pa.El que varem utilitzar per fer el pa era farina integral i farinablanca,aigua teba,llevat, sal, oli.
    Tonislava

    ResponElimina
  13. Els dies 22 i 23 d'octubre varem anar a la Cala de Sant Vicent.m'ha agradat molt perque varem fer pa i cada un se'n va dur el seu pa.Els ingredients eren:blat,farina blanca i integral,aigua teba,llevat,sal i oli.
    Marc

    ResponElimina
  14. M'ha agradat molt sa Cala, sobre tot fer pa.
    Per fer el pa necessitam: blat,farina integral i blanca,aigua teba,llevat,sal i oli.
    També fan falta: el sedas,el molí i el llibrell,per coure'l necessitam:un tiràs,un britjó,un escombrall,un forn,una pala,un forcall i llenya per encendre el foc.
    Elena

    ResponElimina
  15. Em va agradar l´excurció perque varem divertir-nos molt. El que mès m´ha agradat ès posar forma a la massa del pà perque va ser di
    vertit que s'aferrara a la má. També em va agradar jugar a bomba i a bote bote.

    Miranda

    ResponElimina
  16. Els dies 22 i 23 d'octubre varem anar a sa Cala de Sant Vicent el primer die varem fer pa.Per fer pa primer ja que pastar la pasta perque el pa sigi bo i madur.Els seus ingredients son:Blat,farina integral,farina blanca,aigua teba,llevat,sal,oli.Cuant la pasta ja esta ben feta i llesta ja el podem ficar al forn pero el forn per encendrel ja que ficarli llenya i foc i ja el podem ficar al forn te que estar al forn duran 45 minuts i despres ja el podem treure i menjarmolo.Les seves eines son:tiras,britjo,escombrall,forn,pala,forcall i llenya.

    ResponElimina
  17. Mi ha agradat qunan feren els pa por que ens deixaven pegar-li punyades a la masa.Per la ñit estavemos tots amb las llanternas ens dutxaven tot i varen veure una peli di kiriku. Nanuk

    ResponElimina
  18. M'ha agradat molt la caminada i la sitja pero el que mes fer pa perque li dunavem punyades.

    Miquel

    ResponElimina
  19. El dia 22 i 23 d'octubre varem anar a Sa Cala varem aprendre com fer pa, els ingredients, les eines, varem portar llenya per encendre el forn,varem anar a dar una volta varem veure plantes elempelt de bruixa la sitja per fer carbo,cuinar planxari varem veure abejes.
    Abraham.

    ResponElimina
  20. A mi quan varem anar a sa cala el que m'ha
    agradat va ser quan varem fer-li la forma al pa perque podies fer una pizza, una truita, i un cucaroll, bé de tot i per això m'ha agradat tant.
    Maria.

    ResponElimina
  21. ELS dies 22 i 23 d´octubre varem anar de campament el que mes em va agradar va ser jugar amb els companys i fer pa, per fer el pa varem anar a buscar llenya per encendre el foc.
    Vicent

    ResponElimina
  22. Per fer el pa nesesitam blat,farina integral o farina blanca o tambe se pot dir refinada, aigua teba,llevat,sal i oli. Per fer el pa nesesitam aquestes eines: un sedas,un moli,un llibrell,un tiràs,un brijo,un escombrall el forn,una pala i un forcall,despres varem anar al menjador i varem veure una peli d'abelles i de 4 en 4 varem pujar a veure abelles.
    Yoel

    ResponElimina
  23. El dia 22 i el 23 d´octubre varen anar a sa cala de sant Visent.M´ha agradat molt.El quean va agradar va ser fer pa i varen anas a fer una vola pel bosc i ens varen ensenyar un empelt de bruixa i una sitja on es feia carbó.
    Àngel

    ResponElimina
  24. Els dies 22 i 23 varem anar a la cala de sant Viceent.
    Varem aprendre a fer pa, varem vore abelles i tambe una cosa que tenia un arbre que li deien: empelt de bruixa, escupinada de gegant o niu de bruixa. Un altre dia que hi anem aprendre perque te aquests noms tan rarus que no se ni perque li an pussat aquestus noms.
    El professor es deia Joan com jo, tenia un ajudant en Visent, eran els dos molt simpatics i ens varen enseñar a fer un munt de coses. Espere que hi tornem a anar.
    Joan Pere Torres Ferrer

    ResponElimina
  25. Algun dia tornareu.... no se quan, però tornareu.

    ResponElimina
  26. No es sap si hi tornarem segur que les proximes esxcurcions siguin a diferent lloc.Estarem a 6è que no hi haurem tornat!

    Atentament,Mateu Tur

    ResponElimina
  27. hola, soc na Miranda.
    M´agradaria tornar
    a fer aquesta excurció aunque sigi l´añy que vé. Per ara, aquesta es l´excurció que més m´agradat d´aquest curs.

    Miranda Leiva Lázaro de 4t

    ResponElimina